Tuesday 9th of October MECC Maastricht

The program will start at 09:30 a.m. and end at 15:00 p.m. After the Summit there will be an exclusive tour around the BBB and the Folie Culinaire.

 

Programma Taste Summit 2018 – Vital Food

 

09:30 - 10:00 - Arrival

10:00 - 10:30 - Opening by Peter Klosse - Importance of Taste and Flavor

10:30 - 11:15 - Professor Carlos Monteiro - Ultra Processed Food

11:15 - 11:30 - Coffee break

11:30 - 12:00 - Thimus Italy Neuroscience & Consumer biometrics

12:00 - 12:15 - Jan Dekker | Food first Network - New initiatives

12:15 - 12:30 - Special guest

12:30 - 13:30 - Lunch Break with Vital Food

13:30 - 14:00 - Hubert Mackus Deputy of the province of Limburg - Agriculture

14:00 - 15:00 - Chefs with a Mission | presentation & forum

15:00 - End - Closing statement by Peter Klosse and visit around the BBB

 

 

 

 

The partners and sponsors for the Taste Summit 2018:

 

Vermaat

 

Vermaat heeft zich ontwikkeld van delicatessenwinkel tot de toonzetter in de wereld van eten en drinken. Onze no-nonsense mentaliteit en focus op continuïteit vinden in 1978 al hun oorsprong. Een stevige basis dus, waarmee we met frisse blik de dynamische wereld van nu te lijf gaan. Wij zijn trotse ondernemers. Wij ontwikkelen horeca- en retailconcepten helemaal op maat gemaakt. Dat doen we voor jou; voor bedrijven, ziekenhuizen, musea, luchthavens, evenementen en nog zo veel meer. We zetten zelfs eigen concepten in de markt. Die zijn uniek, mét de touch van Vermaat. Wij maken jouw wereld van smaak met eten en drinken, getalenteerde horecacollega’s in bijzondere restaurants. Wij bouwen tijdloze partnerships en werken met de allergrootste zorg voor mens en omgeving.

 

Bidfood

 

Bidfood maakt foodprofessionals succesvoller. Op onze online marktplaats is iedere chef, kok en ondernemer verbonden met het mooiste internationale én lokale aanbod. Eenvoudig besteld en tot in de keuken bezorgd.

Onze focus ligt volledig op de professionele foodwereld: van cafetaria tot cateraar, van kantine tot zorginstelling en van hotel tot restaurant. Boven alles zijn wij een mensenbedrijf. Onze aanpak is persoonlijk. Als geen ander begrijpen wij de unieke wensen en uitdagingen van iedere foodprofessional.

 

 

 

 

 

Hutten

 

Hutten voegt met gastvrijheid, ambachtelijk bereid eten en drinken toe aan een beter, leuker, gezonder, lekkerder, eerlijker en duurzamer leven. Voor opdrachtgevers, hun gasten en medewerkers, voor de samenleving.

 

Elke dag kunnen en mogen we onderscheidend zijn en willen we van betekenis zijn. Meer aandacht, daarmee maken we het verschil.

 

 

 

 

 

Koppert Cress

 

Koppert Cress is voortdurend op zoek naar natuurlijke, innovatieve ingrediënten, die chefs kunnen gebruiken om de smaak, geur en presentatie van hun gerechten te intensiveren. Producten die voldoen aan de steeds strengere eisen van restaurants wereldwijd. Cressen zijn vers gekiemde plantjes van 100% natuurlijke, aromatische planten. Deze planten bieden een versheid en intensiteit in smaak en geur die alleen in jonge plantjes wordt aangetroffen.

 

 

“Goede voeding is cruciaal voor een gezond bestaan”, is de visie van het bedrijf. Duurzaamheid in de meest brede zin is daarin leidraad. Het bedrijf is ingericht om zo energievriendelijk te opereren. LED verlichting en energiemanagement, waarbij warmte uit kas, bedrijf en omgeving wordt opgeslagen in de bodem om in de winter weer gebruikt te worden, is niet het enige.

 

 

Het is vooral het belang van gezonde voeding en hoe daar mee om te gaan is wat hem drijft. Als ambassadeur van Dutch Cuisine ondersteunt hij te volle de principes Cultuur, Gezond, Natuur, Kwaliteit en Waarde. “80-20”, waarbij 80 procent groente en 20 procent vlees wordt gebruikt. Maar ook 80 procent seizoen en 20 procent van ver. Dutch Cuisine gebruikt at de natuur biedt, zonder kunstmatige toevoegingen, van kop tot staart. In het besef dat wat we hebben een gift is van de vorige generatie en geleend van de volgende.

 

 

Foodsquad

 

 

Ons voedselsysteem schreeuwt om vernieuwing. Foodsquad streeft naar de realisatie van een nieuw voedselsysteem, waarin voeding daadwerkelijk bijdraagt aan een beter leven. Foodsquad is ontstaan door de samenwerking tussen bedrijven en instellingen waarbij innovaties, nieuwe producten en andere voeding gerelateerde diensten worden ontwikkeld en getest. Wij richten ons op vers, puur, ambachtelijk en zoveel mogelijk onbewerkt eten. Niet door actie te voeren of anderen te inspireren, maar door het ‘gewoon’ samen te doen. En daarmee onderscheiden wij ons van andere organisaties. Het innovatienetwerk van Foodsquad bestaat uit: Koppert Cress, VanRijsingenGreen, Sligro Food Group, Jeroen Bosch Ziekenhuis, Bernhoven Ziekenhuis, Scelta en Hutten. Kom tijdens de Taste Summit kijken naar onze laatste innovaties!

 

 

 

 

@2018 Taste Summit | website by T.A.S.T.E. research

Follow Us