Taste Summits

Naar een betere wereld op basis van goed eten

De wereld staat voor serieuze uitdagingen en veel daarvan hebben te maken met onze voedselkeuzes. Mensen zijn verleid in het waarderen van eten en drinken die noch gezond noch goed zijn voor het milieu. Deel je mee in onze missie om hier verandering in te brengen? 

TASTE Summit

De waarde van het Landschap voor Vitale (Lim)burgers

8 oktober, Hotel Management School Maastricht

Peter Klosse


De TASTE Summit is een initiatief om de culinaire en academische wereld dichter bij elkaar te brengen. Chefs en academici kunnen veel van elkaar leren. Chefs weten dat gerechten lekker moeten zijn en hoe je dat doet. Academici weten dat ons huidige voedselgedrag niet volhoudbaar is en dat we ons gedrag zullen moeten veranderen. We organiseren TASTE Summits in de hoop een bijdrage te leveren aan een betere wereld, met meer aandacht voor de waarde van goed eten.

Recente spreker: prof. Carlos Monteiro (uni Sao Paolo, Brazilië)


Sterk bewerkt fabrieksvoedsel verovert de wereld. Het is gemaakt om lekker gevonden te worden en er veel van te eten. Maar hoe zit het met essentiële voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen? Kun je die gewoon synthetisch namaken en dan toevoegen? Het wordt steeds duidelijker dat deze 'ultra-processed foods' grote gevolgen hebben voor de landbouw en de volksgezondheid. Er is een directe relatie met de toename van allerlei welvaartsziekten zoals obesitas, diabetes type 2, hart- en vaatziekten en sommige vormen van kanker. Carlos Monteiro is een van de auteurs van de Braziliaanse voedingsrichtlijn die adviseert om weer zelf te gaan koken op basis van échte, hoogstens licht bewerkte ingrediënten.

Upcoming TASTE Summit events

TASTE Summit

De waarde van het Landschap voor Vitale (Lim)burgers

8 oktober

Hotel Management School Maastricht

Het Limbugse landschap valoriseren door het betrekken van chefs. Met een bijdrage van de beste groentechef van de Verenigde Staten, Aaron Adams.
Zijn restaurant Farmspirit in Portland, Oregon is zero waste en gebruikt alleen producten van boeren uit de omgeving. Je kunt er dus geen koffie krijgen!

To be announced

Thema en locatie wordt binnenkort bekend gemaakt!

To be announced

Thema en locatie wordt binnenkort bekend gemaakt!

Upcoming TASTE Summit

8th of October

Hotel Management School Maastricht

@2019 Taste Summit | website by T.A.S.T.E. research